Tweede NK Running Blind in aantocht
Op zondag 20 november vindt het tweede Nederlands kampioenschap Running Blind plaats bij de NN Zevenheuvelenloop. Er doen 32 koppels mee aan deze bijzondere wedstrijd.
Het NK Running Blind is onderdeel van de 37e NN Zevenheuvelenloop. Er is een klassement voor lopers met een visuele beperking, die beginnen vanuit een eigen startvak en met een eigen startschot. De atleten lopen samen met een buddy en zij ontvangen na de wedstrijd beiden een medaille. Voor het snelste duo is er de speciale wisseltrofee. Het startschot wordt gegeven door Marlou van Rhijn en de prijzen worden uitgereikt door Erben Wennemars.
Snel duo
Dit jaar vormt de winnares van 2019, Johanny Gelens een duo met Michel Butter. De eerste Nederlands kampioen Running Blind laat zich begeleiden door de NN Running Team ambassadeur en veertienvoudig Nederlands kampioen. Butter won onder andere twee keer de nationale titel op de marathon. In voorbereiding op het NK Running Blind hebben de twee samen getraind, zodat ze tijdens de 15 kilometer op elkaar kunnen vertrouwen.
Startnummers met braille
Voor het eerste krijgen lopen de deelnemers aan het NK Running Blind met een startnummer met braille. Hun naam staat in braille weergegeven. Ook op de bekende Namenwand staan de namen van de deelnemers aan het NK Running Blind in braille.
Bovendien wordt op zondag 20 november een speciale editie van de podcast Susy Q&A opgenomen vanuit Concertgebouw de Vereniging. De podcast van Susan Krumins staat die dag volledig in het teken van de NN Zevenheuvelenloop en uiteraard wordt het NK Running Blind ook besproken.
Alexander Vandevelde, directeur van Stichting Zevenheuvelenloop: “In 2019 was er een prachtige eerste editie van het NK Running Blind en we ervaren het als een compliment dat wij het kampioenschap weer mogen organiseren. Het is mooi om ook lopers met een visuele beperking een fantastische ervaring bij ons evenement te mogen bieden.”
Netty Dorrestijn van Stichting Running Blind: “Het NK Running Blind is een geweldig initiatief, want het laat zien dat hardlopen ook voor mensen met een visuele beperking een geschikte sport is. 9% van de Nederlandse bevolking loopt hard, terwijl er maar paar duizend mensen met een visuele beperking het plezier van hardlopen hebben ontdekt. Het zou mooi zijn als daar verandering in komt. Running Blind staat voor veilig en ontspannen hardlopen, ondanks die visuele beperking. Zowel n(beginnende) hardlopers met een visuele beperking als potentiële buddy’s die de uitdaging aan willen gaan kunnen contact opnemen via www.runningblind.nl.